perjantai 14. joulukuuta 2012

Luonnonkosmetiikan verkkokaupan tilausten pakkaaminen

Tämä on muista aiheistamme hieman poikkeava, mutta mielestäni kuitenkin hyvin tärkeä.

Saimme jonkun aikaa sitten viestin yhdeltä asiakkaaltamme jossa hän kertoi olevansa surullinen pakkausmenetelmistämme, koska paketissa oli kuplamuovia. Silloin päätinkin, että meidän olisi varmasti hyvä kertoa vähän enemmänkin toimintamenetelmistämme. :)

Uskallan sanoa, että useimmissa ekologisten alojen verkkokaupoissa sekä liikkeissä uusiokäyttö sekä ekologisten vaihtoehtojen valitseminen aina kuin mahdollista on tapa toimia. Me käytämme kaikki meille tulevat pahvit, paperit, kuplamuovit jne aina uudestaan. Usein pakkausmateriaaleja on käytetty jo monta kertaa myös ennen meitä, sillä myös yritykset joista tilaamme ovat vastuullisia sekä pyrkivät vähentämään pakkausjätettä.Meidän täytyy kuitenkin pakata tuotteet kunnolla jotta ne eivät rikkoutuisi ja siksi suojaamme ja teippaamme. Käyttämämme teipit ovat ekoteippejä eli 100 % kierrätettyä muovia tai luonnonteippejä. Pahvilaatikot ovat uusiokäytössä ja toivomme tietysti, että jatkaisivat uudessa merkityksessä myös sen jälkeen kun me lähetämme ne eteenpäin, jos ei muutoin niin ainakin pahvinkierrätyksessä. Kuplamuovia emme myöskään ole koskaan hankkineet uutena. Otamme myös mielellämme kuplamuovia vastaan liikkeeseemme jos ette tiedä mitä sillä kotona tehdä. ;)

Lähetykset jotka lähetetään pahvilaatikoissa sisältävät myös "pampuloita" jotka suojaavat tuotteita. Pampulat ovat myös uusiokäytössä ja niistä suurin osa on alunperinkin maissista tehtyjä ja täysin maatuvia. Paperikuitti joka tulee paketin mukana on kierrätyspaperia. Kuoret joissa lähetämme kirjeita ovat joko postin helposti kuoria tai meidän ostamia värjäämättömiä ekokuoria.

Toivoisimme, että asiakkaat myös ymmärtäisivät, että usein kierrätysmuovi (etenkin uusiokäytössä) on ekologisempaa kuin uuden paperin tai  pahvin hankkiminen.

Ajattelin, että voisin lähiaikoina kertoa myös liikkeemme sisäisestä toiminnasta, ekologisuutta silmällä pitäen. :)

Millaisia ajatuksia tämä herättää? Tai herättääkö?  Onko tämä tärkeää? :)

Ihanaa joulun odotusta kaikille

<3 : Sharon


3 kommenttia:

 1. Toivoisin, että päivittäisitte blogia vähän useammin. Olisi kiva, jos tekisitte postauksen ihanista zuii:n luomiväreistä. Niitä on vaikea tilata pelkän värikartan perusteella.

  VastaaPoista
 2. Itse olen lahjoittanut pakettienne mukana tulleita "pampuloita" läheiseen päiväkotiin lasten askartelumateriaaliksi. Sinne ne ovat olleet erittäin tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveestasi. Yritämme tehdä postausta Zuii:n luomiväreistä ensi viikolla.

   Onpas ihanaa Sari! :) Tuollaiset jutut lämmittävät kyllä sydäntä!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! :)