torstai 19. syyskuuta 2013

Syyssatoa!

Juures-vihannes-yrttikori
Tämä postaus liittyy hyvin paljon viime kertaiseen arjen luksusta kirjoitukseen. Ehkä tämä minun sisällä herännyt nautitaan ja tehdään arjesta luksusta juontaa siitä, että olen tehnyt lähes koko elämäni niin paljon viikonloppuisin töitä tai ollut aina jotakin menoa ja nyt on muutamia täysin vapaita viikonloppuja, jolloin voi vaan pysähtyä ja nauttia. Herätä aamulla, kun tuntuu siltä ja miettiä millaisen haluaa juuri siitä päivästä tehdä.

Rakastan itse kesää, mutta syksy on myös ehdottomia lempivuodenaikojani. Ne aurinkoiset, mutta hieman kirpakat ja kosteat syysaamut. Saa jo pukea ihania lämpimiä villapaitoja, kerrospukeutuminen varsinkin on kivaa:) Syksy on minulle henk.koht hyvin voimaannuttavaa aikaa. Olen todella energinen yleensä kesän jäljiltä, oliskohan tuo aurinkoenergia syynä:)

Viime viikonloppu oli kaunis ja lämmin ja kuitenkin ilmassa oli ah niin ihanaa syksyn tuntua. Ei kun siis äkkiä ulos nauttimaan upeasta ilmasta. Päätimme vanhempieni kanssa treffata torilla ja tehdä yhdessä sen jälkeen ruokaa. Oli hienoa yhdessä ihmetellä mitä kaikkea ruokaa tekisi ja mitä torilla tarjotaan. 


Hedelmäinen Salaatti

Matkaamme tarttui vaikka ja mitä, ylhäällä oleva kori kuva on otettu sen jälkeen kun osa ruuasta on jo valmistettu:) Oli todella mukavaa yhdessäoloa pitkästä aikaa viettää aikaa jonkun kanssa ruokaa tehden ja jutellen. Pitäisi olla enemmänkin aikaa valmistaa ja syödä ruokaa yhdessä muiden kanssa, siitä nauttiikin enemmän. Joku joskus sanoi minulle, että ruokailu on sosiaalinen tapahtuma, ja niinhän sen pitäisikin olla:) Nykyelämässä se vaan ainakin minulla monesti menee niin, että syödään nopeasti ja taas menoksi. Harrastatteko te yhdessä kavereiden tai sukulaisten kanssa kokkailuja? Olisi kiva kuulla miten ihmiset saa enemmän porukkaa saman pöydän ääreen:)

Punajuuripaistos

     
Meidän menu koostui punajuuripaistoksesta, uunijuureksista ja hedelmäisestä salaatista. Oli ihan mielettömän hyvää! Olen kasvissyöjä ja elän aika vegaani- ja raakaruokapainotteisesti, mutta en ole turhan tarkka sen kanssa. Vedän ehdottoman rajan oikeastaan vain lihaan ja kanaan. Nytkin punajuuripaistoksesta löytyy vuohenjuustoa:) Tämä oli todella yksinkertainen, punajuuria, punasipulia, voita, tuoretta rosmariinia, suolaa, oliiviöljyä, hunajaa, etikkaa ja vuohenjuustoa. Näitä vain kaikkia oman maun mukaan:) Uuniin laitoin ainoastaan punajuuret ja punasipulit ja voin ja vettä hieman sekaan. Muut sitten sekaan, kun otetaan uunista pois.

Uunijuurekset
Uunijuureksissa kaikki vain suikaleiksi, voita ja uuniin. Voi myös laittaa muita mausteita kuin suolaa jos tykkää. Meillä taisi olla juureksina porkkanaa, lanttua, juuriselleriä ja palsternakkaa

Niin ja tämä hedelmäinen salaatti on mielettömän hyvää! Melonia, viinirypäleitä, punasipulia, jotain vihreää salaattia...hmm..mitäköhän meillä mahto olla..no mutta maun mukaan, mistä tykkää:)  ja oliskohan tässä ollut omenaakin...Makeahko, raikas, värikäs, houkutteleva, todella kaunis salaatti:)

Hedelmäinen salaatti

Voimaannuttavaa viikonloppua, tee siitä juuri sellainen ihana... Sinun näköisesi <3

Mona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)