sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Luonnolliset aurinkovoiteet - Aurinkotietopaketti osa 2

Aurinkotietopaketti osa 1:ssä kerroin yleisesti miten edesauttaa eri tavoin turvallisen, luonnollisen ja kauniin päivetyksen aikaansaamista. Tässä osassa kerron enemmän aurinkovoiteista ja Greenlipsin edustamista aurinkosuojatuotteista. Olen myös kirjoittanut kaikista tuotteista omia kokemuksiani ja mistä pidän niissä. Tämä auttaa toivottavasti sinuakin löytämään itsellesi juuri sopivat aurinkovoiteet. :) 

Olen käyttänyt viimeiset aurinkolomareissuni Lovean aurinkovoidesarjan tuotteita. Tykästyin tähän sarjaan, koska se oli kokeiluissani ensimmäinen sarja jossa ei ollut ongelmana tuotteiden tönkkö koostumus tai valkoisen pinnan jättäminen iholle. Ihanaa tuotteissa on ollut myös se, että ne ovat suihkutettavia(varsinkin lapsen kanssa todella plussaa!). Nyt olemme kuitenkin saaneet Greenlipsiin pari uutta aurinkosuojatuotesarjaa, joista löytyy lisää valinnanvaraa ja laatu on todella huikea. Lisää näistä alempana.


Lovea luonnolliset aurinkovoiteetAurinkovoiteista yleisesti


Niin kuin aurinkotietopaketin ensimmäisessä osassa kerroin, voidaan aurinkovoiteissa käyttää joko kemiallisia filttereitä tai fysikaalisia filttereitä. Luonnonkosmetiikan sertifioiduissa aurinkovoiteissa on käytetty ainoastaan fysikaalisia filttereitä. Fysikaaliset filtterit toimivat peilin tavoin ja heijastavat auringon säteilyn pois, kun taas kemialliset filtterit imevät auringon säteilyn aiheuttaen kemiallisen reaktion iholla. Voit lukea asiasta enemmän aurinkotietopaketin ensimmäisestä osasta: Kaunis päivetys turvallisesti ja luonnollisesti - Aurinkotietopaketti osa 1Auringon säteilystä puhuttaessa voidaan käyttää kahta termiä: UVA ja UVB, eli Ultraviolet A ja Ultraviolet B. Aurinkosuojatuotteen valinnassa on tärkeää, että tuote suojaa molemmilta säteilyiltä. Greenlipsin kaikki aurinkosuojatuotteet suojaavat ihoa sekä UVA, että UVB-säteilyltä.

UVA- Pidetään terveydelle haitallisena säteilynä, koska se läpäisee ihon ja vaikuttaa syvemmällä, jolloin vapaat radikaalit voivat vaurioittaa ihoa enemmän.

UVB- Ns. terveellinen säteily sopivissa määrin nautittuna. Auttaa ihoa muodostamaan tarpeellista D-vitamiinia,(joka muuten toimii kehossa hormonin tavoin. Tämän vitamiinin tarpeellisuutta ei voi tarpeeksi alleviivata!).

Nämä molemmat aallonpituudet UVA ja UVB voivat aiheuttaa päivettymisen ja palamisen, UVB tekee sen kuitenkin usein nopeammin. UVB-säteily on parhaimmillaan keskipäivän aikaan n. klo. 10-14. Tällöin säteily on yleisesti voimakkaimmillaan ja monesti suositellaan välttämään tuohon aikaan auringonottoa juuri voimakkaan säteilyn takia. Kannattaa ehkä kuitenkin ottaa PIENIÄ annoksia VAROVASTI juuri tänä aikana, silloin saa suurimman hyödyn irti.


Minkä asteinen suoja valita?

SPF 15 - Blokkaa 93% UVB-säteilystä
SPF 30 - Blokkaa jopa 97% UVB-säteilystä
SPF 50 - Blokkaa jopa 98% UVB-säteilystä

HUOM! Aurinkovoiteet voivat blokata säteilyä niin paljon, että varmistaaksesi D-vitamiinin saannin, kannattaa viettää pieniä hetkiä (5-20min ihosta riippuen) auringossa ilman aurinkovoidetta. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole ongelma, koska aurinkovoidetta käyttäessäkin jää aina alueita rasvaamatta. Ajattelin kuitenkin mainita asiasta. :) 


Aurinkovoiteiden käyttö:


Levitä ja hiero ihoon reilusti voidetta. Voit tehdä tämän vaikka vasta rannalla, koska fysikaalisten filttereiden suoja alkaa heti. Vaikka aurinkovoiteet olisivat vedenkestäviä tai vettä hylkiviä, on suositeltavaa lisätä sitä aina vedessä vietetyn ajan jälkeen. Vältä aina kosketusta silmien kanssa ja pidä poissa lasten ulottuvilta.


Greenlipsin parhaiksi valitsemat aurinkotuotesarjat


Greenlipsistä löydät tänä kesänä kolme eri aurinkosuojatuotesarjaa: Algamaris, Biosolis ja Lovea. Meidän edustamiamme aurinkosuojatuotesarjoja yhdistävät tekijät ovat:

- tuotteet eivät jätä ihoa valkoiseksi
- tuotteet eivät ole "tönkköä" tavaraa
- mahdollisimman helppo levittää
- kaikki ovat tietysti luonnonkosmetiikan sertifikaatin omaavia, eli eivät sisällä kemiallisia filttereitä tai nanopartikkeleja.

Olemme valinneet nämä, koska mielestämme ne edustavat parhaimmistoa testaamistamme aurinkosuojatuotteista.

Algamaris Aurinkovoiteet:


"Algamaris tuotteet ovat 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden, 100% luomutuotettujen kasviöljyjen ja patentoidun Alga-gorria yhdisteen ansiosta luonnollinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille. Algamaris tarjoaa tehokkaan luonnollisen aurinkosuojan myös allergia- ja tuoksuyliherkille."


Algamaris Aurinkovoide Lapsille SPF50 


Voidemainen/fluidimainen, aika kevyt ja liukuu kivasti iholle. Jättää miellyttävän pehmeän ja jopa hieman samettisen tunnun iholle. Tämä tuote on valmistettu lasta ajatellen, joten siihen ei ole lisätty tuoksua.

Sopii yli 1-vuotiaille. Alle 1-vuotiaillehan ei suositella aurinkosuojavoiteita ollenkaan. Ensisijaiset suojat ovat pitää vaavit varjossa ja poissa auringosta sekä suojata vaatteilla.

-kasvoille ja vartalolle
-hypoallergeeninen
-testattu dermatologin valvonnassa
-vedenkestävä
-hajusteeton
Algamaris Eko Aurinkovoide Lapsille SPF50Algamaris aurinkovoide SPF50

Fluidimainen, lasten aurinkovoide SPF50-tuotetta kevyempi. Hetken iholla oltuaan on lähes tuoksuton. Tämä tuote imeytyy hyvin, ei jätä valkoiseksi ja pinta jää pehmeäksi, eikä ollenkaan rasvaisen oloiseksi. Oikeastaan kuin iholla ei olisi mitään.


-vartalolle
-vedenkestävä
-hajusteeton
Algamaris Eko Aurinkovoide SPF50


Algamaris Aurinkovoide Spray SPF50

Todella kätevä pumppupullo! Koostumukseltaan kevyt, levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti.

- kasvoille ja vartalolle
- vedenkestävä
- hajusteeton
Algamaris Aurinkovoide Spray SPF50Algamaris Aurinkovoide Spray SPF30 ( Mun uusi suosikki *****!)

Tässä on enemmän sitä tuoksumaailmaa jota minä rakastan, hyvin monoimainen tuoksumaailma, jes! Todella kätevä pumppupullo. Tuote on hyvin vesimäinen, koostumukseltaan kevyempi kuin Aurinkovoide Spray SPF50. Levittyy kauniisti ihoon, kuin sula voi. :) Imeytyy nopeasti. Tästä tuli mun henk.koht.suosikki tuoksun sekä mielettömän hyvän levittyvyyden vuoksi. Viiden tähden tuote!


-kasvoille ja vartalolle
-vedenkestäväAlgamaris Eko Aurinkovoide Spray SPF30

Algamarikselta löytyy myös Aurinkovoide Puikko SPF50+, jota en ikävä kyllä ole päässyt vielä testaamaan kunnolla.


Lovea Aurinkovoiteet


"Lovean aurinkovoiteet ovat ekosertifioituja ja niissä on korkea UVA/UVB suoja, joka on testattu ja hyväksytty riippumattomissa laboratorioissa. Voiteet täyttävät ja jopa ylittävät tiukat EU:n aurinkovoiteille asettamat säädökset. LOVEA Bio aurinkovoiteissa on 100% mineraalisuoja. Aurinkovoiteet ovat valmistettu kallisarvoisista ja tehokkaista luonnon raaka-aineista , jotka suojaavat ja ravitsevat ihoa."


Lovea Aurinkovoide Lapsille SPF50

Suihkutettavassa muodossa oleva aurinkovoide on lasten kanssa aina mielestäni plussaa. En ole kokenut että tuote jäisi valkoiseksi ihon pinnalle, kun sen levittää ja hieroo ihoon kunnolla.

- kasvoille ja vartalolle
- vettä hylkivä
- dermatologisesti testattu
- hajusteetonLovea Eko Aurinkovoide Spray Lapsille SPF50Lovea Aurinkovoide SPF30

Suihkutettavassa muodossa, ihana monoi-tuoksu! Levittyy kauniisti, kun hieroo hyvin ihoon. 

-vartalolle ja kasvoille
-vettä hylkiväLovea Eko Aurinkovoide Spray SPF30Lovea Aurinkovoide kasvoille SPF50

Tässäkin taas tuo ihana monoi-tuoksu! Tuotteen koostumus tuntuu todella rasvaiselta, mutta iholla tuntuu mukavan pehmeältä ja kevyeltä. Levittyy hyvin eikä jätä valkoisuutta nimeksikään.

-kasvoille
-vettä hylkiväLovea Eko Aurinkovoide kasvoille SPF50
Biosolis Aurinkovoiteet


"BIOSOLIS on selättänyt mineraaliaurinkosuojien suurimmat haasteet vankan tietotaidon ja tarkan raaka-aineiden valintaprosessin ansiosta. Voiteet ovat erinomaisesti levittyviä ja mineraaliaurinkosuojille tavanomainen valkoisuus katoaa iholle levitettäessä pian. 

BIOSOLIS aurinkosuojatuotteiden pohjana on luomutuotettu aloe vera, joka muodostaa yhdessä kasviöljyjen ja mineraaliaurinkosuoja-aineiden kanssa ainutlaatuisen ihoa hoitavan ja haitallisilta auringon UV-säteiltä suojaavan koostumuksen."Kevyt ja todella fluidimainen koostumus. Levittyy kauniisti iholle ja jättää ihon mukavan pehmeäksi. Miellyttävä ja kevyt tuoksu.

-kasvoille ja vartalolle
-vedenkestäväBiosolis Eko Aurinkovoide SPF15
Tanakampi koostumus kuin edellisessä (Biosolis Aurinkovoide SPF15), jättäen ihon kuitenkin pehmeän ja mukavan tuntuiseksi. Tässäkin miellyttävä ja kevyt tuoksu.

-kasvoille ja vartalolle
-vedenkestävä

Biosolis Eko Aurinkovoide SPF30


Biosolikselta löytyy myös Auringonottoöljy SPF6 jo hieman ruskettuneelle iholle. Tuote takaa tasaisen ja pitkäkestoisen rusketuksen. Tuote kuulostaa todella hyvältä, mutta en ole valitettavasti päässsyt testaamaan sitä itse vielä kunnolla. Täytyy odottaa rusketusta. ;)
Huom! Älä unohda huuliasi. Suojaa huulesi Hurraw Sun Lip Balm SPF15- Aurinkohuulivoiteella. Aurinkosuojan lisäksi saat mielettömän pehmeät huulet, jotka tuoksuvat herkulliselta. :) 
HURRAW! Aurinkosuojahuulivoide SPF15


Olisi kiva kuulla myös sinulta mihin aurinkotuotteisiin olet tykästynyt ja miksi? Onko sinulla jokin lemppari jota ei löydy meiltä?


Oikein ihanaa alkavaa viikkoa, toivon mukaan aurinkoista sellaista :)

Mona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)