keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Poskipuna

Mielestäni poskipuna on yksi tärkeimpiä värikosmetiikan tuotteita. Jos et ole vielä poskipuna ihmisiä, kannattaa  kokeilla sillä se on kasvojen pikapiristäjä! ;) Poskipunan levittämisen jälkeen on aina vähän reippaamman, hehkeämmän ja iloisemman näköinen.

Millainen poskipuna?

Jos ihosi pohjasävy on lämmin sinulle sopii luultavasti parhaiten lämpimät poskipunasävyt kuten: terrakotan, kullanruskean, kanelin, aprikoosin ja persikan tyyliset sävyt.

Jos sinun ihosi pohjasävy on taas kylmä sinulle sopii luultavasti parhaiten: luumun, pinkin, roosan ja fuksian tyyliset sävyt.

On kivaa kuitenkin kokeilla vähän kaikensävyisiä poskipunia etenkin jos on jo tottunut poskipunaa käyttämään. 


Kannattaa olla kuitenkin varovainen ruskeiden sävyjen kanssa, koska ne yleisesti ottaen vanhentaa ihoa ja ilmettä! Olen monesti meikkiä tehdessäni asiakkaalle laittanut jotain pirteää poskipunaa ja asiakas on sanonut, että olenpa eloisan ja nuoren näköinen. :) Muistakaa sama koskee monia ruskean sävyjä myös silmämeikissä! Ruskeat sävyt sopivat parhaiten hyvin nuorelle iholle.Vasemman puoleisessa kuvassa olen lisännyt Barefced Beautyn Terra sävyistä poskipunaa. Valitettavasti kuvassa ei nyt oikein näy kuinka suuren eron se teki, mutta teki! :)

Kun levität laadukasta poskipunaa jossa on paljon pigmenttiä kannattaa aina ottaa poskipunasiveltimellä poskipunaa ja sitten vähän tupsutella sitä käden selkään ja siitä vasta kasvoille! Saat aina lisättyä poskipunaa, mutta pois ottaminen on huomattavasti hankalampaa.

3 kommenttia:

 1. Kyllä tossa aikamoinen ero mun mielestä on! Ja niin asiaa poskipunan tärkeydestä.

  Mutta nyt heräsi kysymys, että jos ruskea luomivärikin vanhentaa, niin mitä kannattaisi ottaa tilalle, kun on tottunut aina laittamaan ruskeaa?

  VastaaPoista
 2. Nuorelle iholle ruskea on ok, mutta vanhetessa kannattaa ainakin suosia luumun, harmaan, vihertävän jne. sävyisiä ruskeita jos haluaa niitä käyttää. :) Myös se, että käyttää ruskean kanssa jotakin valoa tuovaa luomiväriä kuten vaniljan tai valkoinen tai vaaleanpunainen jne.

  Ruskean tilalle voi kokeilla joitakin muita ei niin räikeitä värejä kuten luumu, tumman sininen tai tumman vihreä. Itse ainakin olen ihan rakastunut tummanvihreään meikkiin. :)

  VastaaPoista
 3. Minunkin mielestä eron näkee heti, en olekaan ennen tajunnut kuinka paljon poskipuna tosiaan voi piristää kasvoja!! :) -y

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! :)