perjantai 12. huhtikuuta 2013

Barefaced Beauty Mineraalipuuteri

Asiakaskirjoitus:

Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohja

Minä olen aina ollut laiskahko meikkaaja. Pääsyy sille, että meikkaaminen ei ole oikein ikinä jäänyt arkirutiinikseni on yksinkertaisesti se, että olen hyvin aamu-uninen. Millekään huolelliselle puunaamiselle ei siis ole ollut aamuisin aikaa, eikä minulla ole ollut innostusta kokeilla, josko vaikka meikkivoide sattuisi aamun kiireessä levittymään tasaisesti ja kauniisti.


Törmättyäni eräässä kosmetiikkablogissa itselleni aivan uuteen käsitteeseen mineraalimeikkivoide mielenkiintoni heräsi. Meikkipohja, joka voidaan pyöräyttää kasvoille nopeasti ja silti siististi kuulosti suorastaan liian hyvältä ollakseen totta. Koska olin juuri menossa ystävieni häihin ja tarvitsin kipeästi edes jonkinlaista meikkiä, päätin antaa mineraalimeikkivoiteelle mahdollisuuden. Ostin erään merkin sillä hetkellä vaaleimman kaupasta löytyvän sävyn ja vaikka sävy osoittautuikin vähän liian tummaksi, toimi pohja silti hyvin ja se oli ennen kaikkea aivan oikeasti helppo levittää.

Tumma sävy sai minut myöhemmin lähtemään uudelle etsintäretkelle ja törmäsin netissä Greenlipsiin. Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohja vaikutti lupaavalta ja ennen kaikkea minun mielenkiintoni heräsi sävyvaihtoehtojen määrän vuoksi. Tuntui että pakko kai tuosta valikoimasta on joku ainakin ok sävy löytyä.

Päädyin tilaamaan itselleni neljä eri sävyistä pikkupurkkia: Innocentin, Honestin, Graciousin ja Promisen. Tilasin itse asiassa Barefaced Beautyn Peitevärisetin, johon kuului kahden minipurkin lisäksi sivellin ja setin lisäksi kaksi yksittäistä minipurkkia. Tilaus tapahtui vähän arvailujen varassa, sillä en ole oikein ikinä osannut arvioida onko ihoni punaiseen vai keltaiseen taittuva, vai kenties neutraali. 

Saatuani näytepurkit alkoi sävyjen testailu. Yllätyksekseni ongelmaksi ei muodostunut niinkään löytää sävyä, joka olisi ihan ok, vaan se, että oikeastaan kaikki sävyt onnistuivat sulautumaan ihoon niin hyvin, että sitä parasta ja sopivinta sävyä oli vaikea valita. Arvoin pitkään varsinkin Honestin ja Innocentin välillä mutta nyt lopulta olen tullut siihen tulokseen, että Innocent lienee sopivampi tai ainakin omaan makuuni iholleni parempi. Honest ei kuitenkaan mene hukkaan, sillä huomasin, että sillä saan mukavasti peitettyä tummia silmänympäryksiäni ja se vähän neutraalimpana ja ns. valkoisempana värinä saa silmät todella hyvin esiin. Mitä taas tulee kahteen muuhun hitusen tummempaan sävyyn, uskon että niistä jompi kumpi voi olla kesällä päivetystä saatuani minulle parempi vaihtoehto kuin nyt sopiva Innocent.

Mini aloitussetti

Jos ette pääse paikan päälle kokeilemaan sävyjä ihollenne, kuten minäkään en päässyt, on näytekokojen tilaaminen ihan toimiva ratkaisu. Uskallan väittää, että minipurkit ovat hintansa väärtejä. Pikaisen laskelmani mukaan pikkupurkeissa ei ole sen isompi kilohinta kuin oikeassa koossakaan, eli ne eivät ole olemassa rahastusta vaan ihan oikeasti asiakkaan palvelua varten. Lisäksi nuissa pikkupurkeissakin on sisältöä pidemmäksi aikaa eli testailla voi kaikessa rauhassa useamman kerran. Mineraalimeikki tuntuu olevan niin riittoisaa, että eniten käytössäni ollutta Innocentiakin on vielä melko paljon jäljellä. En ole meikannut ihan joka päivä, joten en osaa kertoa riittoisuudesta päivittäisessä käytössä, mutta pikkupurkki on ollut jo monta kuukautta vakkarimeikkinäni minun meikatessa noin pari kertaa viikossa.

Jos osaatte arvata ihonne sävyä edes sinnepäinkään, saatte varmasti ihan käyttökelpoisia näytteitä, vaikka se paras ei osuisikaan kohdalle ensiyrittämällä - Barefaced Beautyn mineraalimeikki sulautuu iholle sen verran kauniisti, että vähän väärempikään sävy ei paista silmään. (Ja jos niin käy, aina varmaan löytyy tuttavista joku, jolle sen reilun kolmen euron purkin raskii lahjoittaa.)

Iho ennen Barefaced Beauty mineraalimeikkipuuteria.
Eräs huomionarvoisa seikka mineraalimeikkipohjien suhteen on se, että kuivempi-ihoisten kannattaa pitää huolta hyvästä ihon kosteutuksesta! Omani on ollut retuperällä, minkä kuvistakin hieman huomaa, ja nyt kuvien oton jälkeen kosteutukseen panostettuani on meikkipohjakin alkanut näyttää vielä tasaisemmalta ja kauniimmalta.

Iho Berafaced Beauty mineraalimeikkipuuterin jälkeen
Kuvissa saattaa näyttää siltä, että ihon sävy olisi  muuttunut meikin myötä. Tosiasiassa kyse on ihan vain valaistuserosta. Vaikka kuinka koitin ottaa kuvat samassa paikassa ja samasta kulmasta, eroa kuviin tuli silti. Kuvista saanee kuitenkin vähän käsitystä meikkipohjan peittävyydestä. Jälkimmäisessä kuvassa mineraalimeikkiä on levitetty yksi kerros, peittävämmän tuloksen saa jos pyöritelee kabukilla toisenkin kerroksen. Yksittäisiä virheitä voi saada peittoon levittämällä peitevärisiveltimellä samaa tai toista sävyä mineraalimeikkiä. Mitään muita peitevoiteita tai vastaavia ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Itse olenkin viime kuukaudet käyttänyt meikkiin tasan kahta tuotetta: ripsiväriä ja mineraalimeikkipuuteria.


Terkuin, 

Raiku 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)