keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kaunis päivetys turvallisesti ja luonnollisesti - Aurinkotietopaketti osa 1

Halusin koota sinulle kesää varten laajan tietopaketin, josta saat apua kun pähkäilet esim.

- parhaita keinoja suojautua auringolta
- millaista aurinkosuojatuotetta käyttää
- miten saavuttaa kaunis päivitys turvallisesti
- miten hoitaa ihoa, jotta päivitys säilyy kauniina mahdollisimman pitkään 

Tästä tuli kuitenkin sen verran laaja juttu, että päätin laittaa sen kahteen osaan. :) Tässä postauksen ensimmäisessä osassa kerron yleisesti:

- miten valmistaa iho aurinkoa varten
- miten suojautua auringolta
- miten jälkihoitaa ihoa auringonoton jälkeen

Postauksen toisessa osassa kerron mitä aurinkosuojatuotesarjoja me edustamme ja miksi olemme valinneet juuri ne. Teen vertailuja tuotteiden kesken, jotta osaisit valita juuri itsellesi sopivat tuotteet. Tämän postauksen toisen osan saatte luettavaksenne toukokuun puolessa välissä. :) 

Nyt kuitenkin asiaan!


Miten valmistaa iho kesään ja aurinkoon?

”syö aurinkokertoimesi”

Auringon ja sen säteilyn lisääntyvään määrään kannattaa varautua syömällä paljon ihania antioksidanttipitoisia raaka-aineita, jotka suojaavat ihoa auringolta sisältäpäin. Erilaiset kasvisten sisältämät luonnolliset väripigmentit eli karotenoidit suojaavat herkkää ihoamme auringon haitalliselta säteilyltä. Porkkanan sisältämä beetakaroteeni on varmasti yksi tunnetuimmista, mutta niitä on paljon muitakin kuten lykopeeni, luteiini zeaxanthin ja astraxanthin. 

Suosi siis ruokavaliossa esim. porkkanaa, tomaattia, pinaattia, parsakaalia ja lehteviä vihreitä kasviksia. Nämä sisältävät juuri noita tarpeellisia karotenoideja, jotka vahvistavat ihon suojamekanismeja auringon haitallista säteilyä vastaan. Esimerkiksi vesimeloni sisältää suuret määrät lykopeenia ja sehän on kaiken lisäksi herkullinen ja helppo eväs rantareissulla!


Vesimeloni maistuu perheen pienimmillekin. :)
Kuva: Simona Balint


Loistavia raaka-aineita sisäisesti nautittuna auringolta suojautumisessa ovat myös spirulina ja chlorella. Niitä saa nykyään jo monesta paikasta tablettien muodossa jos ei niiden maku itsessään miellytä. Näitä tabletteja napsiessa saat hyvän suojan iholle auringon säteilyä ja palamista vastaan ja se myös edesauttaa kauniin rusketuksen aikaansaannissa. Netissä olen törmännyt juttuihin joissa ihmiset, jotka ovat käyttäneet spirulinaa terveydellisistä syistä, kertovat säästyneensä palamiselta ja saaneen "kuin vahingossa" kauniin rusketuksen kaupan päälle.

"Ylläpidä ihon hyvinvointia laadukkaalla kosmetiikalla"

Huolehdi koko vartalosi ihon kosteutuksesta laadukkaalla kosmetiikalla päivittäin. Käytä luonnonkosmetiikkaa, koska luonnonkosmetiikan tuotteissa käytetään oikeita raaka-aineita. Nämä sisältävät luonnostaan iholle tarpeellisia antioksidantteja(kuten karotenoideja). Näin pidät huolta siitä, että ihosi saa hyvän suojan auringolta ja muiltakin haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä.


Muista suojautua hyvin polttavalta auringolta ja sen säteilyltä!

Miten suojautua auringolta?

Auringon aiheuttamalta palamiselta ja säteilyltä voit suojautua vaatteilla, hakeutumalla varjoon ja välttämällä keskipäivän voimakasta aurinkoa. Kesä on kuitenkin Suomessa lyhyt ja on todella hyvä ja tärkeääkin nauttia auringosta saadakseen D-vitamiinia ja voidakseen hyvin. Tilanteissa jolloin olet auringossa paljon ja pidempiä aikoja on hyvä käyttää iholla aurinkosuojatuotteita. Aurinkosuojatuotteita löytyy fysikaalisia ja kemiallisia, sekä niiden sekoituksia.

Kemiallinen aurinkosuoja

Kemiallisesti auringolta suojaavat tuotteet sisältävät kemiallisia filttereitä, jotka imevät säteilyn itseensä aiheuttaen kemiallisen reaktion iholla. Näitä filttereitä voi esiintyä lukuisilla eri nimillä ja näitä filttereinä toimivia ainesosia tutkiessa huomaa, että on yleisesti ottaen muutama asia joka yhdistää niitä:

- Ne ovat usein hyvin haitallisia ympäristölle (varsinkin merielämälle, kuten koralleille).

- Ne toimivat ns. xenoestrogeeneinä(xenoestrogeenit ovat ainesosia, jotka toimivat hormonien tavoin ja häiritsevät ihmisen omaa hormonitoimintaa ja sen tasapainoa). Huolestuttavaa on, että näitä käytetään jopa lasten aurinkosuojatuotteissa. 

Synteettiset aurinkosuojatuotteet kemiallisine filttereineen voivat sisältää myös nanopartikkeleja. Nanopartikkelien käyttö on sallittua synteettisissä aurinkosuojatuotteissa ja niiden turvallisuudesta kosmetiikan käytössä kiistellään. Kemiallisia filttereitä sisältävien aurinkosuojien käytössä pitää ottaa huomioon, että niiden vaikutus alkaa vasta n.puoli tuntia levittämisen jälkeen.

Fysikaalinen aurinkosuoja

Fysikaaliset aurinkosuojatuotteet sisältävät fysikaalisia filttereitä,jotka eivät aiheuta kemiallista reaktiota, vaan heijastavat auringon säteilyn pois iholta. Nämä filtterit koostuvat mineraaleista, kuten sinkistä. Fysikaalisen suojan vaikutus alkaa välittömästi levityksen jälkeen.

Luonnonkosmetiikan sertifioidut aurinkosuojatuotteet sisältävät ainoastaan fysikaalisia filttereitä ja myös kiistellyn nanoteknologian käyttö on kiellettyä luonnonkosmetiikassa. Fysikaalinen aurinkosuoja on siis sinulle ja ympäristölle hellävaraisempi ja turvallisempi valinta. 

Greenlipsin kaikki aurinkosuojatuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eivätkä sisällä kemiallisia filttereitä tai nanopartikkeleja.Aurinkosuojatuotteemme + luonnostaan auringolta suojaavia tuotteita 
-Lovea aurinkosuojatuotteet

-Biosolis aurinkosuojatuotteet

-Algamaris aurinkosuojatuotteet

-Hurraw aurinkosuoja SPF15 huulivoide

- RMS Beauty Buriti bronzer ja Kauneusöljy : sisältävät Buritiöljyä, jossa on luontainen UV-suoja runsaan karoteenipitoisuuden vuoksi (SPF 8).

-Barefaced Beauty-mineraalimeikit sisältävät paljon sinkkiä, joka heijastaa auringon säteilyä samalla tavalla kuin luonnonkosmetiikan aurinkovoiteetkin. Jokaisessa mineraalimeikkituotteessa on siis luonnostaan aurinkosuoja, vaikka sitä ei erikseen pakkauksessa mainitakaan. On kuitenkin suositeltavaa käyttää aurinkovoidetta lisäksi.

- Lähes kaikessa luonnollisessa värikosmetiikassa on käytetty mineraaleja, jolloin niissä on myös aina luonnostaan jonkinasteinen kevyt aurinkosuoja. On kuitenkin suositeltavaa käyttää aurinkovoidetta lisäksi.


Auringonoton jälkeen


Auringossa vietetyn ajan jälkeen on tärkeää pitää huolta ihonhoidosta. Helli ihoasi kosteuttavilla ja rauhoittavilla tuotteilla, jotta ihosi pysyy pehmeänä ja ravittuna. Tällä tavalla ehkäiset myös ihon kesimistä ja päivetys pysyy kauniina pidempään.

Auringonoton jälkeen loistavia tuotteita rauhoittamaan ihoa ovat mm.:

Lovean After Sun kosteuttaa ja hemmottelee ihanalla alkuperäisellä monoiöljyn tuoksullaan. Rauhoittaa auringon aiheuttamaa ihon kuumotusta ja punoitusta. Ennaltaehkäisee ihon kesimistä. Tuotteen sisältämä piparminttu viilentää ja rauhoittaa ja kookosöljy kosteuttaa.

Lovean rusketusta pidentävä kuivaöljy ravitsee ihoa ja parantaa rusketuksen kestoa. Imeytyy todella nopeasti jättämättä rasvaista pintaa iholle.

Nafhan Silkkisen vartaloemulsion sisältämä aloe vera ja upeat luonnolliset öljyt kuten argan - ja apinanleipäpuunöljy rauhoittavat ja pehmentävät ihoa. Sharon kehuu sen jopa parantavan palaneen ihon!


Huom!

Muista kuorinta säännöllisesti! Fysikaalisten aurinkosuojien sinkki voi jäädä iholle jos sitä ei pese pois kunnolla ja näin ollen voi kerrostua iholle. Tämä ei toki ole vaarallista, mutta sikäli kun haluat että ihosi ei näytä kesivältä ja harmaalta, on kuorinta syytä suorittaa viikon välein.

Hyviä vartalokuorintatuotteita löytyy esim. Suomalaiselta Flow-sarjalta. Heidän kuorintansa pohjalla ovat himalajansuola ja upeat, ihanat hemmottelevat tuoksut.

Postauksen seuraavan osan julkaisemme siis toukokuun puolen välin tienoilla. Luvassa kooste ja käyttökokemuksia Algamariksen, Biosoliksin ja Lovean aurinkotuotteista.

Kauniimman ja turvallisemman päivetyksen puolesta ;)

Mona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)