torstai 8. maaliskuuta 2012

Höpötyksiä :)

Heips,

Ensi viikolla lupaan pirteitä kevätmeikkejä, mutta nyt mennään edelleen kiire aikataululla ja meikkaaminen on jäänyt pohja + poskari + ripsari meikkeihin jo varmaan viikon. Näitä en ole viitsinyt teille kuvata kun tylsistyttää itseänikin katsoa peiliin. :)

Ajattelin kirjoittaa yleisesti muutamia ajatuksiani ihonhoidosta...

Moni sanoo, että ihon  kuntoon vaikuttavat kolme asiaa 1. Ruoka 2. Kosmetiikka 3. Geenit. Tämä tuskin on mikään tutkittu juttu(!?), mutta legenda sanoo, että nämä vaikuttaisivat melkeinpä saman verran. Näiden lisäksi tietty vaikutta myös uni ja stressi jne.

Miksi siis niin moni suomalainen nainen ja mies kärsii kuivasta tai ns. pintakuivasta ihosta? 

Varmasti meidän ilmastolla on tähän osansa, mutta sanoisin suurimman syyn olevan "tyhjien" tuotteiden käyttö. Niin moni karttaa kaikkia ruokia joissa olisi hyvälaatuisia aitoja rasvoja. Valitettavan moni muutenkin valitsee kaupasta lautaselleen tuotteita joissa ei itseasiassa ole kovinkaan paljoa mitään joka hoivaisi elimistömme ja samalla ihoamme.

Sama juttu koskee myös kosmetiikkaa! Suurin osa kuluttajista valitsee tuotteen halvan hinnan, kivan mainoksen tai hienon purkin mukaan. Miksi suurin osa ihmisista ei vaadi mitään sisältöä rahalleen? En ymmärrä yhtään miksi joku on tyytyväinen kun sai kivan purkin halvalla jossa luki, että sen pitäisi hoitaa kuivaa ihoa ja menee kuukausia ja iho ei ole kimmoisampi tai kosteutetumpi. Usein näissä tilanteissa sama tyyppi ostaa samaa tuotetta vieläkin enemmän ja läträä sitä useammin ajattelematta sitä, että ehkä hänelle valehdeltiin... Monet näistä purkeista sisältävät ainoastaan vettä, vettä säilövät säilöntäaineet, muutamia silikoneja, hajusteita ja 1 % verran jotakin aidosti kosteuttavaa raaka-ainetta. Mielestäni se on väärin.

Kun sanoin aiemmin tyhjät tuotteet niin tarkoitin juuri kaikkia niitä "ruokia" joiden tarkoitus on täyttää vatsa, mutta ei ravita ja ihonhoitotuotteita jotka eivät sisällä ihoa hoitavia raaka-aineita.

Kirjoittaisin tästä asiasta mielelläni vaikka kuinka, mutta tämä alkaisi silloin muistuttamaan jotain muuta kuin kosmetiikkablogia. ;)

Ensi viikolla tulee tosiaan pirteitä kevätmeikkejä ja myös fiiliksiä Hair & Beauty messuilta!

Ihanaa viikonloppua!

<3 SharonEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)