torstai 1. maaliskuuta 2012

Aurinkovoiteet

Sain inspiksen Monan todella ansaitusta lomasta  kirjoittaa noista aurinkovoiteista vähän enemmän. Tiedän, että blogissamme käy paljon lukijoita, mutta kun suurin osa on hiljaista sorttia niin en yhtään tiedä kuinka tuttuja juttuja kaikki mitä kirjoitellaan on. Eli jos tulee jatkuvasti itsestäänselvyyksiä niin valittakaa! :)

Niin ja niihin aurinkovoiteisiin. Useimmat aurinkovoiteet ovat tosiaan joko fysikaalisia, kemiallisia tai näiden sekoitus. 

Fysikaalinen aurinkosuoja lyhyesti:

Fysikaaliset aurinkosuojat jäävät ihon pinnalle ja heijastavat vahingolliset UV-säteet pois iholta. Eli mitään haitallisia aineita ei imeydy ihoon. Tärkeimmät suojaavat/heijastavat raaka-aineet ovat sinkkioksidi ja titaanidioksidi eli maaperästä louhittuja mineraaleja. Fysikaalisten suojien teho alkaa heti kun olet sivellyt sitä iholle sillä ne tosiaan vaan heijastavat niitä säteitä pois. Samat kokeet ja kokeilut suojakertoimen laskemiseksi tehdään niin luonnonkosmetiikkatuotteiden kuin kemiallisten normituotteiden kanssa. 

Aiemmin monet luonnonkosmetiikan fysikaaliset aurinkovoiteet jättivät ihon valkoiseksi, mutta nykyään niitä saa erittäin hienojakoisena niin, että valkoisuutta ei ole havaittavissa oikeastaan ollenkaan tai ei ollenkaan riippuen vähän suojakertoimesta. Luonnonkosmetiikassa nanopartikkeleita ei saa käyttää eli mineraalit eivät ole niiiiin hienojakoisia. Normikosmetiikassa käytetään nanopartikkeleita myös aurinkovoiteissa eli varminta on valita sertifioitu tuote! Kemiallinen aurinkosuoja lyhyesti: 

Kemialliset aurinkosuojat imeytyvät ihoon ja hajottavat siellä UV-säteitä tai "imevät" UV-säteitä itseensä ja muuttavat energian eli säteet lämmöksi.  Haluan siis vielä painottaa sitä, että tämä kaikki tapahtuu sinun ihollasi! Suojaavia aineita käytetään monia erilaisia joita esim aminobentsoaatit, salisylaatit ja bentsofenonit. 

Kemiallisten suoja-aineiden uskotaan ja tiedetään myös häiritsevän käyttäjän hormonitasapainoa ja olevan haitallisia ympäristöllemme ja siellä eläville eläimille. (etenkin kalat jne. vedessä oleville)

En itse kyllä keksi yhtäkään syytä miksi joku näitä käyttää!? Kertokaa toki.. ;)
Yleistä höpinää: 

Lapsille suositellaan käytettävän pelkkiä fysikaalisia suojia ja useimmat lapsille suunnatut aurinkosuojat ovatkin näitä. MUTTA jos lapselleen haluaa valita jonkun muun kuin luonnonkosmetiikan aurinkovoiteen niin kannattaa kuitenkin varmistaa, että se on varmasti fysikaalinen. Ihmettelen muutenkin usein kun puhutaan aurinkovoiteiden rajuista kemikaaleista ja siitä miten niitä ei missään nimessä saisi laittaa lapselle niin miksi ihmeessä niitä saisi sitten käyttää aikuisella!? 


KAIKKI SERTIFIOIDUT LUONNONKOSMETIIKAN AURINKOSUOJAT OVAT AINOASTAAN FYSIKAALISIA!


Nautitaan siis kaikki ihanista aurinkoisista päivistä kuitenkin suojaten sitä ihoa jotta iho ei turhaan vanhene enempää kuin pakko. :) Meillä myytävät aurinkotuotteet ovat luonnollisia ja eivät jätä ihoa valkoiseksi niihin voi tutustua halutessaan täältä: Aurinkotuotteet Otamme lissä aurinkotuotteita valikoimiin vielä keväällä, mutta nämä Lovean tuotteet on kyl ihan huippuja! Loveean tykästyivät myös Uusi Musta yhteisön testaajat siitä voi lukea lisää täältä: Ekoaurinkovoide testi.

Energistä ja aurinkoista loppuviikkoa!

<3 Sharon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)