keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Käsien ja kynsien hoito

Eilinen meni jotenkin niin siivillä, että tajusin vasta aamulla tiistain menneen, siksi blogipäivitys vasta tänään, jatkossa taas tiistaisin:)

Olen itse herännyt käsien hoitoon vasta viime kuukausina ja huomannut sen merkityksen huoliteltuun ulkonäköön, siksi haluan painottaa sitä myös muille:) Ennen kynteni ja kynsinauhani lohkeilivat ja olivat hirveän näköisiä, enkä jaksanut tehdä edes niille mitään. Käsivoidetta käytin satunnaisesti ja kynsiviilaa silloin tällöin, kun kynsiä lohkesi niin tasoitin sen verran, että eivät jää terävät reunat kiinni vaatteisiin. Nyt olen huomannut, kuinka pienellä vaivalla saa  kauniit kädet ja kynnet, ja kuinka paljon huolitellumman vaikutelman ne tekevät. Se ei todellakaan ole "ihan sama", nyt siitä on tullut mun elämään must juttu:)

1. Poista vanhat kynsilakat jos tarpeen, hyvä käydä kynnet läpi kynsilakanpoistoaineella, vaikka ei olisikaan kynsilakkaa. Kynsilakanpoistoaine poistaa myös rasvaa ja likaa kynnen pinnalta, jolloin kynsilakka pysyy paremmin.

2. Viilaa kynnet kauniin muotoisiksi

Manteliöljy
3. Lakkaa kynnet halutessasi. Jos et halua värillistä lakkaa, voit käyttää myös neutraalin väristä, jolloin se antaa kynnelle vain kiiltoa ja kauniin pinnan ja auttaa siihen etteivät kynnet halkeile. Näin kynnet pysyvät kauniimpana pidempään. Anna lakan kuivua.

4. Hiero kynsinauhoille esim. Naturadon manteliöljyä (manteliöljy sisältää mm. A- ja E-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä, jotka tekevät hyvää kynnelle ja kynsinauhoille) Itse olen huomannut, että kynnet kasvavat nopeammin ja vahvempina, kun käyttää manteliöljyä. Kynsinauhat saavat öljystä myös kosteutusta, jolloin ne näyttävät kauniilta. Manteliöljyhän käy myös muulle vartalolle oikein loistavasti!


5. Viimeiseksi vielä hiero esim. Madaran kosteuttavaa käsivoidetta koko käsille.

Tämä on niin nopea ja helppo tehdä, että siinä menee 5-10min ja sen tekee, vaikka katsellessa televisiota:) Mulle eräs miespuolinen totesi muutama kuukausi sitten, että onpa sulla kauniit kynnet, joten kyllä se huomataan:) Niin pitkään, kun olenkin elänyt luulossa, ettei ketään kiinnitä huomiota kenenkään kynsiin (ellei niissä ole jotain todella erityistä), kuinka väärässä olenkaan ollut!

Kun hanskakausi päättyy eikä käsiä saa enää piiloon, pitäkää viimeistään nyt huolta niistä jookos:) Tässä kevään aikana meille tulee muuten vielä uusi upea kynsilakkasarja, olkaa siis kuulolla, lisätietoa tuossa varmaan toukokuun puolella!

Aurinkoista loppuviikkoa!

T.Mona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)