torstai 2. helmikuuta 2012

Mineraalimeikki faktoja:

Monelle mineraalimeikit ovat aika uusi ja outo asia vaikkakin 100 % mineraalipuutereita on käytetty varmaankin kaikkien pisimpään historiassa. Eli ajattelin kasata tähän vähän yleistä tietoa mineraaleista ja Barefaced Beautyn mineraaleista. Eli kaikki nämä tiedot eivät koske kaikkia sarjoja!

Mitä mineraalimeikit voivat sisältää?

- Bismuth oxychloride Käytetään myös näitä nimityksiä: bismutti, vismutti, vismuttikloridi. Vismuttikloridi on myös mineraali, mutta tunnetaan yleisesti allergisoivana. Aiheuttaa monille käyttäjille ihon kutiamista sekä näppyjä.

BAREFACED BEAUTYN TUOTTEET EIVÄT SISÄLLÄ VISMUTTIKLORIDIA!

- Jotkut mineraalimeikkisarjat käyttävät myös talkkia, riisipuuteria, väriaineita, hajusteita, silikoneja ja muita ns. täyteaineita. Jotkut sarjat käyttävät myös öljyjä. Kun käytetään esimerkiksi öljyjä niin joskus voi käydä niin, että mineraalimeikkien perusidea katoaa eli yksinkertaisuus ja useimpia allergisoimattomat raaka-aineet.

Mineraalimeikkien erityispiirteitä verrattuna tavanomaisiin meikkeihin:

- 100 % miraalituote on AINA jauhemainen.

- Koska mineraalimeikit ovat jauhemaisia ja epäorgaanisia, niissä ei elä bakteereja. Tämän vuoksi mineraalimeikeissä ei tarvitse käyttää säilöntäaineita. Säilöntäaineet ovat yleisimpiä allergisoivia aineita. Tämän vuoksi mineraalimeikit sopivat lähes kaikille.

- Aidossa mineraalimeikkituotteessa on useimmiten alle kymmenen ainesosaa.

- Mineraalimeikkipohjissa on omanlainen nuorekas hohde joka tuo valoa kasvoille.

- Mineraalimeikeillä on todella hyvä peittokyky ja mineraalimeikit pysyvät iholla todella kauan kauniina.

- Hengittävistä ja jauhemaisista mineraalimeikeistä voi löytyä apua myös iho-ongelmien hoitoon. Mineraalimeikin sisältämä rautaoksidi vähentää ihon punoitusta ja tulehduksia.

- Titaani- ja sinkkioksidi puolestaan helpottavat aknesta, ruusufinnitaudista ja atooppisesta ihosta kärsivien ongelmia. Mineraalipuuterin on myös huomattu lisäävän ihon pintakosteutta. Titaaoksidi on itsessään myös luontainen aurinkosuoja! (käytetään kaikissa luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa)
Mineraaliöljyt ja mineraalipuuterit ovat kaksi eri asiaa!!!
- Tavanomaisessa kosmetiikassa yleisesti raaka-aineena käytettävä mineraaliöljyn käyttö luonnonkosmetiikassa on kielletty. Louhimalla saaduissa mineraalipuutereissa puolestaan ei ole luonnostaan öljyä lainkaan. Kuiva mineraalimeikki säilyykin useita vuosia, koska siinä ei ole lainkaan rasvaa.

Faktoja Barefaced Beautyn mineraalipuutereista:


Onko Barefaced Beautyn tuotteita testattu eläimillä?


Ei, Barefaced Beautyn meikkejä tai niiden ainesosia ei ole testattu eläimillä.

Sopivatko Barefaced Beautyn tuotteet vegaaneille?

Kyllä, suurin osa tuotteista (kaikki jauhemaiset meikit) sopivat myös vegaaneille ja kasvissyöjille, koska ne eivät sisällä karmiinia. Karmiini on punainen väriaine, jota saadaan murskatuista kokenillikirvoista, ja sitä käytetään monissa eri kosmetiikkatuotteissa. Huulikiillot soveltuvat kasvissyöjille, mutta eivät vegaaneille niiden sisältämän mehiläisvahan vuoksi. Myös meikkisiveltimet ovat eläinystävällisiä, koska ne ovat tehty 100% synteettisistä harjaksista.

Onko Barefaced Beautyn kosmetiikka orgaanista?

Ei, itse asiassa Barefaced Beautyn kosmetiikka on epäorgaanista, koska raaka-aineita ei kasvateta, ne ovat peräisin maaperästä. Joidenkin sarjojen mineraalimeikit saattavat olla orgaanisia, koska niihin on lisätty ylimääräisiä eloperäisiä ainesosia, mutta Barefaced Beautyn tarkoituksena on pitää kosmetiikka mahdollisimman yksinkertaisena, jotta ihoärsytyksen riski olisi mahdollisimman pieni.

Sisältävätkö Barefaced Beautyn meikit nano- tai mikrohiukkasia?

Ei, meikit eivät sisällä nano- tai mikrohiukkasia (hiukkasia, joiden läpimitta on alle 0,1 mikrometriä). Esimerkiksi meikeissä käytettyjen titaanidioksidihiukkasten läpimitta on keskimäärin 20 mikrometriä.

Onko Barefaced Beautyn tuotteissa mukana aurinkosuoja?

Vaikka tuotteita ei mainosteta auringolta suojaavina, niissä kuitenkin on luonnollisia auringolta suojaavia ainesosia. Suojakerrointa ei kuitenkaan pysty määrittämään, koska eri värisävyt sisältävät eri määrän auringolta suojaavaa ainesosaa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että meikkejä ei käytetä korvaamaan varsinaista aurinkosuojaa.

Sopiiko Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohja couperosasta kärsiville?

Kyllä, mineraalimeikkipohjilla saa aikaan peittävän lopputuloksen ja Barefaced Beautylla on lukuisia couperosaihon omaavia asiakkaita.
Eli tämmöisiä tuli tällä kertaa mieleen. :) Ajattelin aloittaa lähiaikoina mineraalimeikin käyttökoulun sillä niihin liittyen tulee eninten kysymyksiä ja olen myös huomannut, että väärällä levitystyylillä  ja siveltimillä (etenkin pohjat) lopputulos on kaikkea muuta kuin kestävä, luonnollinen, peittävä ja kaunis!

<3: Sharon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)